Pentru mulți, alergiile pot fi mai mult decât o provocare. Alergiile pot face cu adevărat o presiune asupra stilului tău de viată-mai ales dacă iubești florile. Din fericire, există alternative florale pentru cei care sunt alergici la florile comune.

În timp ce multe flori sunt agravante pentru persoanele care suferă de alergii, există cel puțin la fel de multe care pot da viață grădinii sau spațiului de acasă fără a irita simțurile. Și nu, nu sunt făcute din mătase sau din plastic!

 Iată câteva flori hipoalergenice care trebuie luate în considerare pentru acei iubitori de flori cu alergii sezoniere:

Crinii

Nu puteți da greș cu vreun membru al familiei crinilor. Crinii nu sunt oficial fără polen ca specie, dar este relativ ușor să elimini polenul înainte de a aduce aceste flori minunate în interior. În plus, unele flori de crin sunt crescute fără polen. Încercați crini calla pentru forma lor unică sau crini asiatici pentru varietatea lor de culori cum ar fi roșu, portocaliu și roz.

Hortensiile

Hortensia este una dintre favoritele noastre. O folosim în unele dintre cele mai frumoase buchete – florile mari, înfundate, sunt deosebit de plăcute pentru capacitatea lor de a arăta grozav în combinație cu orice altă floare, dar ele sunt, de asemenea, și o adevărată binefacere pentru persoanele care suferă de alergii. Florile vin într-o gamă de nuanțe de primăvară – albastru, violet, roz și alb.

Orhideele

Orhideele, desigur, au polen. Cu toate acestea, sunt unele dintre cele mai hipoalergenice flori. Florile delicate au o pulbere lipicioasă, deci este necesar mai mult decât un pic de vânt pentru a împinge polenul în aer. Polenul de orhidee stă doar acolo, așteptând ca un polenizator, o albină, să vină și să-l ia.

Lalele

Bine în regulă. Este posibil să fii alergic la lalele. Primăvara este momentul în care este disponibilă cea mai largă gamă de lalele, dar multe varietăti sunt disponibile pe tot parcursul anului. Ca niște crini, unele soiuri nu conțin polen, în timp ce altora le se poate îndepărta.

Trandafirii

Trandafiri sunt cu siguranță în partea de sus a listei noastre. Ei sunt ușor de găsit, vin într-un milion de culori diferite, și sunt și destul de accesibili.

Mai mult, trandafirii nu deranjează majoritatea persoanelor care suferă de alergii. Poate doriți să evitați anumite soiuri – mirosul puternic poate declanșa dureri de cap la persoanele sensibilie la mirosuri puternice. Totuși, cei mai mulți trandafiri au un parfum minunat și vor arăta grozav în casă ta, fără miros.

Narcisele

Narcisele sunt considerate “prietenoase pentru alergii”, deoarece sunt, în general, polenizate de insecte, mai degrabă decât de vânt. Narcisele conțin polen minim și, ca atare, condiții ca rinită alergică și astmul nu vor apărea în jurul acestor flori.

Florile care provoacă alergii ar trebui să se evite, desigur, flori cu un conținut mare de polen. Mușețelul, crizantemele și unele tipuri de floarea-soarelui, sunt printre cele mai iritante flori.

S-ar putea să nu doriți să folosiți flori de floarea-soarelui sau iasomie în casa dvs., dar există o mulțime de alte flori care nu provoacă alergii. De exemplu poti comanda trandafiri criogenati care sunt hipoalergenici și la Madame Florist aveți de unde alege.